• Profil • Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości • Zaloguj  
forum rosyjskie

Poprzedni temat :: Następny temat
Nie wierzę, że Śląski nadal bez postów?
Autor Wiadomość

Komsomolec 
Administrator

Wysłany: 25-06-2006, 11:12   Nie wierzę, że Śląski nadal bez postów?

Byłem kiedyś w waszym instytucie zobaczyć co ciekawego macie w bibliotece. Bardzo miłe panie poinformowały mnie, że ksiązki dla "obcych" dostępne są tylko na miejscu. No ale tak już niestety jest wszędzie. Skopiowałem co mi było potrzebne i dzięki temu wyszedłem zadowolony. :-)

Gala 
Gala

Wysłany: 11-10-2006, 18:38   

Czy ktoś może studiuje lub studiował w Instytucie Filologii Wschodniosłowiańskiej w Sosnowcu? Zamierzam próbować tam zdawać i dlatego przydałoby mi sie trochę rad od studentów tej uczelni.
Będę wdzięczna za info. ;-)

Anula23 
anula

Wysłany: 22-12-2006, 20:16   

Hej Gala! ja studiuje W Istytucie Wschodniosłowiańskich. co prawda zaocznie ale napewno wysoki poziom nio i atmosfera samej uczelni jest swietna:)) Pozdrawiam i zachecam do studiowania:))

zemfira 

Wysłany: 23-12-2006, 01:42   

Witam serdecznie.
Studiuje język rosyjski na Śląskim, dziennie. Jeśli masz Galu jakieś pytania to chętnie odpowiem. Uczelnia calkiem przyjemna, ale wymagająca, lepiej zapomnieć na niej o czasie wolnym, chociaż zdolny student znajdzie czas na wszystko :) Co do wspomnianej bibliotekii, to warto pochwalić, nie zbiór, ale pracowników, uprzejma i miła obsługa w pelni profesjonalna.

Szpulka 

Wysłany: 10-01-2007, 14:14   

Przepraszam, że nie na temat...
Jaką wspaniałą letnią szkołę języka polskiego ma UŚ!! Wszyscy mówią, że to najlepsza szkoła z całej Polski!! Według mnie tak jest!

apoyando 

Wysłany: 09-04-2007, 21:25   

Jest to tu mój pierwszy post, więc wszystkich serdecznie witam! :-)

Ja również wybieram się na filologię rosyjską na Śląski. Słyszałam o tej uczelni w samych superlatywach. :-) Galu! Może się spotkamy w październiku? ;-)

Chodź już się dowiadywałam o ten kierunek miałabym jeszcze parę pytań. Szczególnie o wyjazdy. Są organizowane jakieś dłuższe wycieczki do Rosji? Bo ja pisze się na takie coś rękami i nogami! Niegdzie się człowiek nie nauczy tak języka, jak właśnie za granicą.
Poza tym interesuje mnie kilka spraw związanych z akademikiem... Ale może żeby nie zaśmiecać forum, to może na gg? (mój numer to 622911)

Dziękuję i pozdrawiam!

Milka 

Wysłany: 22-09-2007, 20:46   

Witam :)
Mam pytanie co do rekrutacji. Zajrzałam na stronę internetową UŚ i zauważyłam, że brana jest pod uwagę tylko matura z języka rosyjskiego. Rzeczywiście tak jest? Matura z języka polskiego nie ma znaczenia?
No i jeszcze jedno pytanie... wie ktoś może coś na temat kierunku filologii rosyjskiej od podstaw? Dokładnie chodzi mi o to, czy ciężko jest się dostać i jak generalnie wygląda tam nauka.
Byłabym wdzięczna za jakiekolwiek informacje :)

Gala 
Gala

Wysłany: 28-09-2007, 22:13   

Cześć Milko.
Rzeczywiście przy naborze na studia jest brany wynik procentowy osiągnięty z języka rosyjskiego(ustny+pisemny)- tak było w tym roku. Więcej wysłałam Ci na maila, żeby nie zaśmiecać forum. Jakby dziwnym przypadkiem nie doszło, to się do mnie odezwij.

Payton 
..

Wysłany: 07-02-2008, 14:13   

Hej. Co prawdo dopiero za rok pisze maturę, ale już myślę o filologii wschodniosłowiańskiej. Jeśli ktoś ma jakieś ciekawe informacje o tym kierunku, proszę piszcie :-> :->

Odpowiedz do tematu