Wysłany: 25-06-2006, 11:12 Nie wierzę, że Śląski nadal bez postów?
Byłem kiedyś w waszym instytucie zobaczyć co ciekawego macie w bibliotece. Bardzo miłe panie poinformowały mnie, że ksiązki dla "obcych" dostępne są tylko na miejscu. No ale tak już niestety jest wszędzie. Skopiowałem co mi było potrzebne i dzięki temu wyszedłem zadowolony.
Czy ktoś może studiuje lub studiował w Instytucie Filologii Wschodniosłowiańskiej w Sosnowcu? Zamierzam próbować tam zdawać i dlatego przydałoby mi sie trochę rad od studentów tej uczelni.
Będę wdzięczna za info.
Hej Gala! ja studiuje W Istytucie Wschodniosłowiańskich. co prawda zaocznie ale napewno wysoki poziom nio i atmosfera samej uczelni jest swietna:)) Pozdrawiam i zachecam do studiowania:))
Witam serdecznie.
Studiuje język rosyjski na Śląskim, dziennie. Jeśli masz Galu jakieś pytania to chętnie odpowiem. Uczelnia calkiem przyjemna, ale wymagająca, lepiej zapomnieć na niej o czasie wolnym, chociaż zdolny student znajdzie czas na wszystko :) Co do wspomnianej bibliotekii, to warto pochwalić, nie zbiór, ale pracowników, uprzejma i miła obsługa w pelni profesjonalna.
Przepraszam, że nie na temat...
Jaką wspaniałą letnią szkołę języka polskiego ma UŚ!! Wszyscy mówią, że to najlepsza szkoła z całej Polski!! Według mnie tak jest!
Jest to tu mój pierwszy post, więc wszystkich serdecznie witam!
Ja również wybieram się na filologię rosyjską na Śląski. Słyszałam o tej uczelni w samych superlatywach. Galu! Może się spotkamy w październiku?
Chodź już się dowiadywałam o ten kierunek miałabym jeszcze parę pytań. Szczególnie o wyjazdy. Są organizowane jakieś dłuższe wycieczki do Rosji? Bo ja pisze się na takie coś rękami i nogami! Niegdzie się człowiek nie nauczy tak języka, jak właśnie za granicą.
Poza tym interesuje mnie kilka spraw związanych z akademikiem... Ale może żeby nie zaśmiecać forum, to może na gg? (mój numer to 622911)
Witam :)
Mam pytanie co do rekrutacji. Zajrzałam na stronę internetową UŚ i zauważyłam, że brana jest pod uwagę tylko matura z języka rosyjskiego. Rzeczywiście tak jest? Matura z języka polskiego nie ma znaczenia?
No i jeszcze jedno pytanie... wie ktoś może coś na temat kierunku filologii rosyjskiej od podstaw? Dokładnie chodzi mi o to, czy ciężko jest się dostać i jak generalnie wygląda tam nauka.
Byłabym wdzięczna za jakiekolwiek informacje :)
Cześć Milko.
Rzeczywiście przy naborze na studia jest brany wynik procentowy osiągnięty z języka rosyjskiego(ustny+pisemny)- tak było w tym roku. Więcej wysłałam Ci na maila, żeby nie zaśmiecać forum. Jakby dziwnym przypadkiem nie doszło, to się do mnie odezwij.
Hej. Co prawdo dopiero za rok pisze maturę, ale już myślę o filologii wschodniosłowiańskiej. Jeśli ktoś ma jakieś ciekawe informacje o tym kierunku, proszę piszcie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum